Flanderijn sluit aan bij de Nederlandse Schuldhulproute

Flanderijn heeft zich op 4 maart 2020 aangesloten bij Geldfit en daarmee bij de Nederlandse Schuldhulproute. Met deze samenwerking gaat Flanderijn als incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie mensen met betalingsproblemen wijzen op de route. Met behulp van een test op Geldfit.nl wordt aan deze mensen de juiste hulp geboden bij hun financiële situatie.

Jaarlijks ontvangt Flanderijn zo’n 500.000 opdrachten om niet-betaalde bedragen te incasseren. De meeste vorderingen hebben betrekking op niet-betaalde zorgpremies, huurpenningen, energienota’s, hypotheek, krediet, kinderopvang en water. Dagelijks is er telefonisch en persoonlijk contact met duizenden klanten om de oorzaak van de betalingsachterstand te achterhalen en een oplossing te vinden. Dit maakt Flanderijn tot een unieke partner voor de Nederlandse Schuldhulproute die bijdraagt aan het voorkomen en oplossen van (problematische) schulden.

Doel samenwerking
Michel van Leeuwen, directeur en gerechtsdeurwaarder bij Flanderijn over de samenwerking:

“Vaak lukt het ons om met de schuldenaar tot een oplossing te komen. Maar niet altijd. De schuldenproblematiek in Nederland is groot en de verwachting is dat de huidige Coronacrisis het probleem veel groter zal maken. Wij werken door het hele land en zien dat de schuldhulpverlening erg versnipperd is. We roepen al langer dat er één loket zou moeten zijn. De Nederlandse Schuldhulproute is voor ons een uitstekend middel om klanten met probleemschulden te verwijzen richting de juiste instanties. Maar ook om onze klanten inzicht te laten krijgen over hun financiële situatie.”

Nederlandse Schuldhulproute
De Schuldhulproute bestaat uit een samenwerking tussen Geldfit.nl, SchuldenlabNL, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse vereniging van Banken (NvB). Het is een traject waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenvrij te maken door hen weer grip te geven op hun financiële situatie. Die route begint bij Geldfit.nl, de scan- en wegwijzer waar een bezoeker zijn of haar financiële situatie kan vaststellen. Dat gebeurt door middel van het afnemen van een eenvoudige anonieme test. De bezoeker krijgt op basis van de gegeven antwoorden een snel en effectief hulpaanbod dat zich uit in tips en tools of hulpverlening bij een (lokale) instantie.

Foto: Michel van Leeuwen (Flanderijn) in gesprek

Communicatie

Wilt u meer informatie over onze persberichten of heeft u vragen voor de afdeling communicatie?

Neem dan contact met ons op