Campagne Zoetermeer: ‘Geldproblemen, het kan jou ook overkomen’

In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. Dat kan iedereen overkomen, ook jou. De gemeente Zoetermeer is daarom een campagne gestart met Geldfit, om inwoners meer inzicht te geven in hun financiële situatie en ze eventueel verder te helpen als dat nodig is.

De vakantie heb je misschien al geboekt, je geniet van je gezin en de kleine dingen zoals een mooie bos bloemen. Maar dan gaat de auto of de wasmachine ineens kapot. Ben je voorbereid op deze kosten? En kan je de zorgkosten nog wel betalen? Je kunt door deze situaties te maken krijgen met (beginnende) geldproblemen.

De campagne is er op gericht om tips te geven hoe inwoners eventuele geldproblemen kunt voorkomen. Het is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, uitgevoerd door Geldfit. Inwoners worden verwezen naar de website Geldfit.nl. Op Geldfit.nl kunnen ze een eenvoudige korte test invullen en krijgen ze praktische tips voor hun financiële situatie.

Samenwerking
Wethouder Margreet van Driel vertelt dat de gemeente Zoetermeer het belangrijk vindt om mensen vroegtijdig te helpen:

De gemeente Zoetermeer werkt samen met Geldfit om inwoners snel en eenvoudig antwoord te geven op de vraag: ‘hoe sta ik er financieel eigenlijk voor?’ Bij het ontbreken van dat inzicht of als er al betalingsproblemen zijn, staan SchuldHulpMaatje Zoetermeer en Humanitas Thuisadministratie klaar om te helpen. Om inwoners het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Ze helpen ook bij kleine problemen of om voorbereid te zijn op financieel zwaardere tijden. Deze campagne helpt inwoners om juist dan in actie te komen. Deze vroegtijdige bewustwording kan grotere problemen later voorkomen.”


Het doel van Geldfit is het voorkomen van geldzorgen. Nathalie Eilander, projectleider Geldfit vult dit aan:

“Door mensen op Geldfit.nl een eenvoudige test te laten doen, willen we ervoor zorgen dat zij op tijd hulp vragen en krijgen, zodat ze hun geldzaken weer op orde krijgen.”

Kijk voor meer informatie en de test op Geldfit.nl

Communicatie

Wilt u meer informatie over onze persberichten of heeft u vragen voor de afdeling communicatie?

Neem dan contact met ons op