Amsterdam

Meer Amsterdammers in de financiële problemen

“Financiële problemen worden snel groter als mensen niets doen. En dat kunnen we voorkomen.”

Net zoals veel gemeenten in Nederland, heeft ook Amsterdam te maken met financiële problematiek onder inwoners. Om hun inwoners vroegtijdig te kunnen bereiken en helpen, is de gemeente per 1 april een samenwerking aangegaan met Geldfit Nederland. Via Geldfit.nl verwijst zij haar inwoners door naar lokale hulpinstanties.

En hulp is nodig. Van de ruim 800.000 Amsterdammers hebben circa 1.100 inwoners moeite om hun huur te betalen. En hierbij zijn nog niet eens de volledige aantallen meegenomen van mensen die te maken hebben met een andere vorm van financiële problematiek.*

Laagdrempelige hulp
Om mensen op een laagdrempelige manier hulp aan te bieden, is de website Geldfit.nl ontwikkeld. Op Geldfit.nl kunnen bezoekers een eenvoudige test met korte vragen over hun financiële situatie invullen. Uit de antwoorden die worden gegeven, wordt meteen duidelijk of iemand hulp kan gebruiken bij de geldzaken. Deze hulp is helemaal gratis en vrijblijvend. Tot nu hebben al veel mensen gebruik gemaakt van de test. René Timmerman, gemeenteadviseur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt:

“De test op Geldfit.nl is door ruim 300.000 mensen ingevuld en velen ontvingen gratis advies over hun geldvragen of werden geholpen bij het oplossen van hun schulden.”

In de huidige coronacrisis is het helpen van financiële problemen onder huishouden nog meer urgent dan ooit. Timmerman benadrukt dat samenwerken juist daarom zo belangrijk is:

“Samen met de gemeente Amsterdam en de Maatschappelijke Diensten in de gemeente, verwachten we veel inwoners waar nodig te helpen en hun zorgen weg te nemen door er zelf of met een medewerker mee aan de slag te gaan.”

Geldfit Nederland
Geldfit Nederland is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. Het doel van Geldfit Nederland is om met elkaar mensen met (beginnende) geldzorgen vroegtijdig passende hulp en ondersteuning te bieden, zodat ze uiteindelijk weer financieel gezond zijn en hun toekomst beter tegemoet mogen gaan.

Met elkaar werken we aan een schuldenzorgvrij Nederland. Juist nu.

Kijk voor meer informatie op https://geldfitnederland.nl/over/

* Bron: https://www.at5.nl/artikelen/202010/hulp-voor-huurders-met-geldproblemen-veel-meer-mensen-nu-in-problematische-situatie

Communicatie

Wilt u meer informatie over onze persberichten of heeft u vragen voor de afdeling communicatie?

Neem dan contact met ons op