De website van de campagne ‘Kom uit je schuld’ maakt vermelding van Geldfit.nl

Circa 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben risicovolle of problematische schulden. De landelijke campagne Kom uit je schuld wil het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Mensen met problematische schulden schamen zich en sluiten zich af van de buitenwereld. Vaak ontkennen ze het probleem, waardoor de situatie verder verslechtert. Het duurt gemiddeld 5 jaar voordat mensen zich melden voor hulp. Eerder in contact komen met ondersteuning helpt om grotere problemen te voorkomen.

Test op Geldfit.nl
Naast het doorbreken van het taboe rondom schulden is ook een doel van de campagne om mensen met financiële problemen via de website komuitjeschuld.nl de weg te helpen vinden naar de best passende ondersteuning. Daarom wordt, in overleg met een aantal gemeenten, een verwijzing naar de website van Geldfit.nl met ingang van 1 maart 2020 op de campagnesite vermeld. Een korte test van Geldfit stelt een aantal eenvoudige vragen aan de bezoeker. Op basis van de gegeven antwoorden geeft Geldfit.nl direct een advies dat past bij de persoonlijke situatie. Het hulpaanbod bestaat uit tips en tools waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Als uit de test komt dat er behoefte is aan meer financiële hulp, dan krijgt men informatie overeen (lokale) hulpinstantie.

Doorverwijzing gemeenten
De schuldhulpverleningsinstanties van alle Nederlandse gemeenten zijn als mogelijke uitkomst in de test opgenomen. Aan deze basisverwijzing zijn voor gemeenten geen kosten verbonden. Mochten gemeenten gebruik willen maken van een doorverwijzing, kan er tegen een betaalde licentie een lokale campagne worden ontwikkeld om inwoners vroegtijdig te vinden, bereiken en te helpen.

Nederlandse Schuldhulproute
Gemeenten kunnen daarnaast als partner met hun lokale aanpak van de schuldenproblematiek, aansluiten op de Nederlandse Schuldhulproute. Geldfit staat samen met de partners Moedige Dialoog, fiKks en SchuldenLabNL garant voor de aanleg van een integrale landelijke schuldhulproute door de hele keten met landelijke en lokale initiatieven.

Geldfit staat garant dat de website en de verwerking van de gegevens voldoen aan de privacywetgeving. Mochten de gegevens van uw gemeente onverhoopt niet juist zijn, of u wilt met andere contactgegevens vermeld staan, dat kunt u dat aan Geldfit doorgeven.
E-mail: info@geldfit.nl
Telefoon: 085 – 111 9551

Communicatie

Wilt u meer informatie over onze persberichten of heeft u vragen voor de afdeling communicatie?

Neem dan contact met ons op